Skip to content
Souldern Road W14 Dining room and doors open to the garden
Souldern Road W14 rear facade in garden
Souldern Road W14 contemporary kitchen and dining area
Souldern Road W14 front view

A lesson in light, space and perspective. The heritage framework of this four-bedroom home was taken back to the drawing board, with pioneering design by DOS Architects.

Outside, a blonde brick façade sits in quiet harmony with Souldern Road’s rows of period houses. Inside this four-bedroom family home, DOS Architects masters the art of surprise with an outstanding refurbishment and double-width rear extension.

The architects united two Victorian houses, rendering an expansive interior plot poised for structural creativity. An awe-inspiring rear façade conceived as a glass box imbues the open-plan kitchen and living area with swathes of natural light. A double-height ceiling draws the eye upwards, affording the room a sense of immense volume. In the kitchen, there’s streamlined flow around a central island, with runs of wooden cabinetry framing chef-grade appliances. Just behind, inviting L-shaped seating is positioned in a bay window. There’s a year-round al fresco feel, with the room’s expansive glazing affording synergy to the garden beyond. Outside, the inky exterior makes a bold statement against the heritage brick. Embodying an urban oasis, the space features a clean-line marble patio, wooden decking and an integrated barbecue.

The raised-ground floor living spaces can be accessed from the street or a staircase that ascends alongside the extension’s soaring glass wall. A mezzanine-style seating area flows through sliding pocket doors into a study space and drawing room. Morning sun creates an uplifting atmosphere in the principal bedroom suite upstairs, accentuated by the blonde wood floors and minimalist design. A dedicated dressing area and en suite bathroom is complete with mirrored wardrobes, a dual vanity and inviting tub. Three additional bedrooms are finished with pared-back interior design, served by contemporary bathrooms.

Domus-Nova-Souldern-Road-London-Property-To-Rent (32)

An awe-inspiring rear façade conceived as a glass box imbues the open-plan kitchen and living area with swathes of natural light.