Skip to content
The Old Courthouse W14 reception room with vaulted ceiling
The Old Courthouse W14 living room and mezzanine level with colourful furnishings
The Old Courthouse W14 exterior

A converted west London courtroom with an awe-inspiring sense of height and space.

The West London County Court stood at the end of the North End Road since 1908. Following the conclusion of its judicial duties, the courtroom was converted into flats in 2012 – yet traces of its former life abound. This Grade II listed three-bedroom home is an ode to the innovation of property conversion, benchmarking a new chapter in the building’s fascinating antiquity.

With the help of Sigmar’s Ebba Thott, the apartment was reimagined with Damo paint, custom-made lighting from Christian Liaigre and Workstead, and bespoke joinery throughout. The living space is characterised by its voluminous vaulted ceiling, stretching upwards to 35 feet. Honouring the building’s history, a jury box is integrated into the kitchen, complete with smooth worktops and integrated appliances. Expansive sash windows infuse the space with uplifting sunlight, whilst whitewashed walls and blonde hardwood floors set the scene for interior creativity. The skylit dining room is a soothing spot for entertaining. A mezzanine level flanked by a glass balustrade offers flexible space to be used as a bedroom, study or living room.

Downstairs, two further bedrooms and a second reception room are refined in tone and calming in feel. Sisal carpets and Phillip Jeffries wallpaper set a refined tone. Two family-sized bathrooms serve these rooms, wrapped in iridescent mosaic tiles. From this floor, there’s direct access to a private patio garden.

The Old Courthouse W14 kitchen and living space
Domus-Nova-The-Old-Courthouse-North-End-Road-London-Property-85

The living space is characterised by its voluminous vaulted ceiling, stretching upwards to 35 feet.