Home > Back Catalogue > SEXY SCANDI

Back Catalogue

Take a look at our past. The true spirit of Domus Nova and all we stand for.

SEXY SCANDI

Durham Terrace, W2

Swoon. As one of our staff put it, “I just want to look at the pictures and pretend I live there.” We certainly understand the sentiment. Everything about this flat is carefully considered but it still has, for want of a better word, soul – something often missing in developer flats. Its pared-down decor clearly has a Scandinavian influence but these are no catalogue-inspired interiors. Instead, it was a simple aesthetic designed for easy living.

A developer bought the property in 2012, noting its amazing location in the centre of Bayswater plus the appeal of the tree-lined street it is on. He undertook a complete renovation that involved opening up the living areas and introducing a contemporary banquette to provide both a dining space and social hub. The kitchen was made especially for the flat by Pronorm and included Silestone quartz work surfaces. The kitchen’s industrial lights added a nostalgic touch to the bespoke seating area with its Robin Day chairs. The narrow black tiles were a refreshing change to the ubiquitous subway tiles we often see. The bright white shades in the living room could look cold in a less experienced designer’s hands but here, the developer used plenty of texture to give the room depth.

Upstairs, the mansard level’s sloping roof is barely perceptible while the decor was clearly Scandinavian-influenced, bordering on monastic. The furnishings are clearly not the sort of thing one would pick up at IKEA, though. Instead, the developer turned to some of the most sought-after furnishing suppliers in London. “The more retro items within the flat were curated by a furniture restorer and dealer, Augustus Greaves, who specialises in architect-designed post-war modernism. There were also pieces from design collective Muuto. A number of pieces came from Unto This Last, who use birch ply to create beautifully engineered furniture.”

The bedroom configurations were changed to provide generous sleeping spaces and en-suite bathrooms. Whitewashed oak flooring from Reeve Flooring was added throughout to emphasise the open space and natural light. The pared-down simplicity was also seen in the bathroom with austere fittings warmed by the generous use of woods throughout. The bathroom walls also featured water-resistant lime plaster installed by a specialist to provide texture.