Home > Back Catalogue > LADBROKE ROAD

Back Catalogue

Take a look at our past. The true spirit of Domus Nova and all we stand for.

LADBROKE ROAD

W11

This beautiful four-bedroom stucco-fronted Victorian house carries with it a story unlike any other. Originally built in 1851, the elegant five-storey building formed part of the Mercury Theatre for 23 years and was transformed by architects Cubic Studios into a New York loft-style family home, full of unique design elements.

Retaining the original façade, the architects boldly stripped the interiors back and meticulously rebuilt them with bespoke flooring, open-tread staircases, polished plaster wall finishes and lighting design. The only original feature which remained was the interval bar door as a nod to the building’s theatrical past.

Using a range of tactile and contrasting materials, including polished concrete, rich smoked oak wood and raw steel, Cubic succeeded in creating a modern interior which evoked a nurturing sense of warmth and comfort.

Spanning the entire ground floor, the open plan living / dining / kitchen room was flooded with natural light from the expansive sash windows. The cleverly designed lateral layout led on to an inviting decked terrace, making it the ideal space for year-round entertaining.

Once a dark basement room and shaded court yard garden, the lower ground floor was incorporated into the house to create a luxurious home spa with a lap pool and gym, treatment room and shower room. A cinema and media room was also added to the front of the house, and a separate staircase gave direct access to the street above.

Upstairs, a formal reception room spanned the length of the house and was punctuated by two symmetrical open-sided bespoke fireplaces. The room’s extraordinary smoked wood floorboards filled with an aluminium resin were an exquisite design detail.

The magnificent master bedroom suite was a masterclass in craftsmanship. The recessed en-suite bathroom with its bespoke steel bath and concrete basins could be cleverly closed off like a wardrobe. A sweep of bespoke fitted wardrobes was camouflaged by a polished plaster finish and the custom designed French doors on to the charming balcony made the room glow with natural light.