Home > Back Catalogue > ON TRACK

Back Catalogue

Take a look at our past. The true spirit of Domus Nova and all we stand for.

ON TRACK

Station Terrace, NW10

The previous owner was originally attracted to this Kensal Rise pad because of its potential to provide a substantial family home by merely ‘adding’ rooms. With help from his architect / interior designer friend, Roger Allen, from Nonsense Design, the loft space was converted into a bedroom and the kitchen moved from the room at the rear of the property. The end result was a two-bedroom home created out of what was a one-bedroom flat.

The property embraces a raw, rustic styling that gives it an organic feel and makes it alluring. The entire premise of the interiors is to make the ordinary, extraordinary through successful use of colour; shades of blue and green, ebony and chocolate combine with raw brickwork to bring an industrial feel to the space.

The open-plan living space is testament to this with its exposed brick walls and natural wood floors. The kitchen is fitted with pine wood units and stainless steel surfaces, while the dining table is constructed from what were once wooden floorboards. A generous helping of charcoal grey paint gives a sense of masculinity to it all.

The top floor is dedicated to the master bedroom suite which shares a similar aesthetic to the floor below. Additional finishes such as a white and grey studded headboard give the space an extra hit of luxury and finesse.

The space is part-mezzanine and overlooks the reception area, creating an interesting geometry and brightening up the downstairs to make it feel larger than it initially seems. As an added bonus, the generous, private terrace is south-facing so you can laze in the sun all day.

Double-aspect rooms, oversized sash windows and simple, pared back furnishings leave little to the imagination. What you see is what you get with this flat and it really works. One bedroom, one sitting room, one kitchen and one bathroom all wrapped up into one of the most interesting spaces around.

Don’t just focus on the interior though. There’s more on offer than just a splash of paint. The location is setting the tone here. Situated on the edge of London’s largest regeneration project, Old Oak Common, which will bringing with it new business and residential neighbourhoods, new train lines, greater access to the canal and a completely new road layout. In short, it’s all set to change and this savvy home has had a huge head start!